Прес-центр25 квітня 2018, 13:04

На Кремінщині розширено природно-заповідний фонд місцевого значення

На території державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» розташовано 9 територій природно-заповідного фонду загальною площею 4246 тис. га. З них 4 заповідних урочища місцевого значення – це «Дубовий гай», «Білоусова садка», «Сіточне», «Хрящуваха», а також заповідне урочище державного значення «Широке», ботанічний заказник державного значення «Сафоново», ботанічний заказник місцевого значення «Серебрянський», гідрологічний заказник місцевого значення «Кремінські каптажі» та зоологічний заказник місцевого значення «Жеребець».
З метою розширення мережі заповідного фонду, Луганським обласним управлінням екології та природних ресурсів у минулому році було підготовлено відповідні проекти, що наразі затверджені розпорядженнями голови обласної держадміністрації. Відтепер оголошено гідрологічними пам’ятками природи місцевого значення «Новокраснянські джерела» (0,1 га) у селі Новокраснянка та «Лісова прохолода» (0,1 га), що розташована на території Новомикільської сільської ради.
На цей час загальна площа державного підприємства «Кремінське лісомисливське господарство» складає 42,6 тис. га, з яких 40,3 тис. га лісових земель, з них 33,6 тис. га вкритих та 6,7 тис. га не вкритих лісом.
Фонд лісовідновлення складає 526,1 га, в т.ч. шляхом створення лісових культур – 466,4 га, природного поновлення – 59,7 га. Плановий річний обсяг лісовідновлення складає 175 га.