Прес-центр11 червня 2021, 17:06

На Луганщині відкрито ще дві сільські амбулаторії. Наразі працюють 13 з 18 запланованих

Сьогодні у Щастинському районі у селах Велика Чернігівка та Широкий відкрилися дві новозбудовані амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Участь у церемонії їх відкриття взяв голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Ремонтувати, будувати та відкривати – це наша робота. Не люблю пафосних заходів, але не скриваю, що збираю стрічки з відкриття нових об`єктів. Коли закінчиться моя каденція, я мрію поїхати з Луганщини з цілою купою таких стрічок. І це буде краща оцінка моєї роботи», – жартома звернувся він до лікарів нових медичних закладів

Обидві амбулаторії відносяться до КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Станично-Луганської районної ради».

У кожній працюють по одному лікарю, декілька медичних сестер.

Амбулаторії оснащені медичним обладнанням, потрібним для надання першої допомоги.  Великочернігівська: електрокардіографом, холодильником для медичних препаратів, комп’ютерами та медичними шафами. В Широкому, яка обслуговуватиме 1 917 громадян, має – гінекологічне крісло, ваги, ростомір, тонометр, пульсоксіметр, пікфлуометр, кушетки, а також встановлено екологічну установку з утилізації водних стоків.

Також для медичних працівників цих закладів охорони здоров’я заплановано придбати службові автомобілі.  

Сергій Гайдай поцікавився у лікарів, які ще питання у облаштуванні амбулаторій потребують його втручання та запевнив, що усе необхідне буде придбано. Якщо не за бюджетні кошти, то за підтримки міжнародних партнерів, з якими налагоджено конструктивне співробітництво саме у медичній сфері.

Місцеві жителі висловили подяку, що відтепер, поруч, можна буде отримати першу допомогу, консультації та поради від кваліфікованих фахівців.   

Нагадаємо, що в рамках реалізації заходів на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, фінансування яких здійснюється за державні кошти, із 18 запланованих до будівництва сільських амбулаторій, 13 вже введено в експлуатацію.