Прес-центр5 лютого 2021, 13:02

На об’єктах з масовим перебуванням людей тривають перевірки з пожежної безпеки

На об’єктах з масовим перебуванням людей тривають перевірки з пожежної безпеки.  

З метою своєчасного реагування та запобігання виникненню пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей у нічний час, а також у зв’язку із резонансною пожежею , яка сталася 21 січня 2021 року у місті Харків і спричинила загибель літніх людей,  наразі проводяться позапланові перевірки щодо дотримання вимог у сфері пожежної безпеки на об’єктах соціальної сфери.

Наприкінці січня, початку лютого поточного року фахівці Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області провели  обстеження Кремінського обласного будинку інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, Луганського обласного ліцей-інтернату фізичної культури і спорту, Кремінсьої багатопрофільної лікарні та Кремінської обласної спеціальної школи.

В ході обстеження перевірялась працездатність протипожежного водопостачання, наявність первинних засобів пожежогасіння, обладнання та працездатність автоматичних систем протипожежного захисту  - пожежної сигналізації, систем оповіщення, аварійного  освітлення.

Працівники ДСНС не обмежились лише перевірками – також проведені практичні відпрацювання дій задля безпечної евакуації у випадку виникнення пожеж. Особливу увагу приділено стану утримання електричного господарства, систем опалення та утриманню у належному стані шляхів евакуації.