Прес-центр15 cічня 2018, 14:01

На початок цього року на обліку в управлінні соціального захисту населення перебувають 10456 осіб, які мають право на пільги.

В управлінні СЗН громадянами цієї категорії опікується відділ персоніфікованого обліку пільгових категорій населення. 
Нарізі існує велика кількість видів (різновидів) пільг.
Найпоширенішими з них є знижка з оплати за житлово-комунальні послуги, користування телефоном; пільгове придбання твердого палива для опалення житла та скрапленого газу для побутових потреб;
безплатний проїзд у міському та приміському транспорті.
У 2017 році надавачам ЖК послуг перераховано 5467,132 тис. грн. бюджетних коштів за надані послуги пільговій категорії населення, 215 особам виплачено компенсації на придбання твердого палива та скрапленого газу на суму 285,563 тис. грн. 
За рахунок коштів районного бюджету у 2017 році профінансовано 265,771 тис. грн. за користування телефоном та 16,244 тис. грн. за пільговий проїзд у приміському залізничному транспорті. 
У 2017 році здійснена виплата разової грошової допомоги до 5 травня 1923 особам на загальну суму 1867,9 тис. грн. (разом із поштовими витратами).
На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків станом на 01.01.2018 р. перебуває 296 учасників антитерористичної операції, які мають статус учасника бойових дій та користуються пільгами відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
У 2016 році управлінням соціального захисту населення була розроблена районна Комплексна програма соціальної підтримки сімей загиблих учасників антитерористичної операції, військовослужбовців і поранених учасників антитерористичної операції та вшанування пам’яті загиблих на 2017-2018 роки.
В рамках виконання даної програми спеціалістами відділу визначені потреби учасників АТО шляхом заповнення соціальних паспортів. Двом демобілізованим учасникам антитерористичної операції, двом членам сімей загиблих, одному пораненому учаснику АТО виплачена одноразова матеріальна допомога на загальну суму 23 тис. грн.
Також відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби, 21 – му військовослужбовцю нарахована та виплачена матеріальна допомога у розмірі середньої заробітної плати на момент призову.