Прес-центр4 квітня 2017, 11:04

На порядку денному - вуличне освітлення.

На даний час в районі приділяється особлива увага облаштуванню вуличного освітлення населених пунктів. Так, на даний час громадською організацією «Макіївська сільська організація «Вікторія» за фінансової підтримки проекту ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», сільської ради та небайдужих мешканців села реалізується проект «Інноваційні енергоефективні заходи для вуличного освітлення в с. Макіївка. Модернізація шляхом встановлення автономного вуличного освітлення із сонячними панелями (сонячна енергія)». 
Проектом передбачено встановлення 11 вуличних ліхтарів, які будуть живитись від сонячної енергії. Загальна вартість проекту становить 369,681 тис. грн. На даний час триває процедура укладання угоди з будівельною підрядною організацією, яка перемогла у конкурсному відборі. 
Також органами місцевого самоврядування району розроблена кошторисна документація щодо вуличного освітлення наступних населених пунктів: Голубівка, Климівка, Скаргівка, Житлівка, Кузьміне, Червона Діброва. На підставі кошторисної документації складені відповідні інвестиційні запити та направлені на розгляд для отримання фінансування з Державного фонду регіонального розвитку або в рамках проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України». 
Необхідно зазначити, що на даний час ГО «Наша Громада» продовжує реалізацію проекту «Вуличне освітлення населених пунктів Кремінської міської ради» (вуличне освітлення сіл Житлівка та Стара Краснянка). Також у 2016 році реалізовані проекти з капітального ремонту мережі зовнішнього освітлення Кремінної та селища Красноріченське.