Прес-центр25 липня 2018, 16:07

На порядку денному засідання комісії з питань захисту прав дитини стояла низка важливих питань

На порядку денному засідання комісії з питань захисту прав дитини стояла низка важливих питань.

25 липня заступник голови РДА Лариса Махура провела чергове засідання комісії  з питань захисту прав дитини Кремінської райдержадмінстрації.

Члени комісії розпочали своє засідання з питання, яке на перший погляд  є більш формальними та нескладним, - розпорядження житлом та майном,  право власності або право користування яким мають неповнолітні. Раніше до комісії звернулись троє жителів нашого району, які проживають з дітьми та планують продати з різних причин своє житло. Відповідно до законодавства, згоду на проведення даної операції повинні дати органи опіки та піклування, утворені при органах влади. Не зважаючи на наведені заявниками  аргументи, члени комісії все ж таки вирішили поки що таку згоду не надавати тому, що ціною даного питання у подальшому може стати порушення житлових прав неповнолітніх.

Після всебічного розгляду наступного блоку питань, було вирішено звернутись до суду з позовною заявою про позбавлення батьківських прав трьох  батьків стосовно шести  дітей та подальше призначення опіки.  Мотивація - щоб не було, як то кажуть, пізно.

Ще по одній родині  вирішено посилити її соціальний супровід з тим, щоб у подальшому повернутись до розгляду на комісії виконання батьками своїх  обов’язків.

Також комісійно прийнято рішення про надання шести дітям статусу постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.