Прес-центр17 вересня 2019, 13:09

На позачерговій сесії районної ради прийняті соціально значущі рішення.

17 вересня пройшло засідання позачергової, п’ятдесятої сесії Кремінської районної ради.
Нагальність проведення позачергового засідання була обумовлена потребою термінового вирішення деяких аспектів програми децентралізації системи теплопостачання міста Кремінна. Так, 13 серпня п. р. була створена комісія з надання цільової соціальної матеріальної допомоги на встановлення приладів індивідуального опалення у квартирах, які з цього року будуть від’єднанні від центрального опалення. Протягом цього часу до комісії було надано 178 заяв громадян з відповідним пакетом документів. Після розгляду наданої документації комісія відібрала 131 заяву, які відповідають Порядку надання соціальної допомоги. Таким чином, на сьогоднішній сесії був затверджений перелік соціально вразливих осіб у кількості 131 особа, яким і буде надана матеріальна допомога у розмірі 10 тис. грн. Разом із тим було відзначено, що наразі комісія продовжує свою роботу.
Депутати проголосували за внесення змін до районного бюджету на 2019 рік – відповідний проект рішення було запропоновано фінансовим управлінням райдержадміністрації.
Також на пленарному засіданні було прийнято звернення до Верховної Ради України, КМУ та президента України з проханням вжити заходів задля врегулювання режиму використання комунального майна, в кому є частка, що належить територіальним громадам, які є тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей. Конкретно у Кремінському районі мова йде про комунальний заклад ПЗОВ «Мрія», засновниками якого є Кремінська районна та Алчевська міська ради. З 2014 року місто Алчевськ є тимчасово окупованою частиною Луганщини і не бере участі в управлінні закладом. В той же час, згідно засновницького договору Кремінська районна рада не має повноважень самостійно забезпечувати статутну діяльність ПЗОВ «Мрія».