Прес-центр19 липня 2018, 14:07

На сесії районної ради була затверджена програма розвитку української культури.

На сесії районної ради була затверджена програма розвитку української культури.

19 липня відбулось засідання позачергової сесії Кремінської районної ради. Зокрема, на сесії була затверджена районна програма розвитку української мови, культури та національної свідомості громадян на  2018 – 2020 роки.

Програма, розробником якої є відділ культури Кремінської райдержадміністрації, передбачає збереження, популяризацію і захист української мови,  культури та національної свідомості української нації через найширший спектр культурних, наукових, науково – практичних, інформаційних заходів, сприятиме зміцненню україномовного патріотичного середовища на рівні кожної громади.

Актуальність розробки та прийняття програми обумовлена, перш за все,  тим, що наразі у системі державних пріоритетів чільне місце займають питання, пов’язані зі зміцненням українського мовно – культурного простору в умовах зовнішніх викликів та агресивного втручання.

В ході пленарного засідання були внесені зміни до декількох районних програм та,  у зв’язку із цим,  до районного бюджету на поточний рік. Відповідні проекти рішень депутатам озвучила  начальник фінансового управління РДА.

Також депутати затвердили технічну документацію про нормативну грошову оцінку земельних  ділянок на території Боровенської сільської ради.

Детально з прийнятими рішеннями можна ознайомитись на сайті Кремінської районної ради у розділі «Доступ до публічної інформації».