Прес-центр30 листопада 2018, 11:11

На засіданні колегії райдержадміністрації схвалено проект бюджету на 2019 рік.

30 листопада голова РДА Наталя Чехута провела засідання колегії райдержадміністрації, на яке було винесено два питання: проект Кремінського районного бюджету на 2019 рік та прогноз районного бюджету на 2019 – 2020 роки. 
Проект основного фінансового документу на наступний рік презентувала начальник фінансового управління РДА Яна Вашечко. Вона відзначила, що підготовлений бюджет є збалансованим і направленим на вирішення першочергових і нагальних питань. 
В основу формування розрахункових показників доходів, видатків та міжбюджетних трансфертів місцевих бюджетів на 2019 рік покладено вимоги Бюджетного та Податкового кодексів України, проекту Основних напрямків бюджетної політики на 2019 рік, схваленого розпорядженням КМУ від 18.04.2018 р., основні прогнозовані макропоказники економічного і соціального розвитку України, які визначено постановою КМУ від 11.07.2018 №546 та з урахуванням доопрацьованого проекту Закону України «Про Державний бюджет на 2019 рік». Отже, районний бюджет на 2019 рік розраховано з урахуванням уточнених обсягів міжбюджетних трансфертів. 
Далі начальник фінансового управління зупинилась на окремих розділах проекту: «Доходи загального фонду районного бюджету», «Міжбюджетні трансферти з районного бюджету іншим бюджетам», «Видатки загального фонду районного бюджету» тощо. 
«При підготовці головного фінансового документу ми намагались врахувати всі першочергові видатки і пріоритети розвитку району. Протягом року не буде відбуватись збільшення штатної чисельності в бюджетних установах, але й не буде скорочення. Додатково хочу акцентувати увагу присутніх на тому, що деякі місцеві ради відмовились від передачі субвенції до районного бюджету на утримання НВК, де є групи короткотривалого перебування. Тому протягом наступного року ми будемо переглядати бюджет і поступово прийдемо до того, що за рахунок районного бюджету буде фінансуватись тільки оплата праці вихователів таких груп і оплата енергоносіїв», - сказала Наталя Чехута. 
Рішенням колегії запропонований проект бюджету на наступний рік схвалено та внесено на розгляд сесії районної ради, яке заплановане на 20 грудня п. р. 
Члени колегії також затвердили прогноз бюджету на 2019 – 2021 роки. Слід відзначити, що метою середньострокового бюджетного прогнозування є створення дієвого управління бюджетним процесом як складової системи управління місцевих фінансів, встановлення взаємозв’язку між стратегічними цілями розвитку району та можливостями бюджету у середньостроковій перспективі, забезпечення прозорості бюджетної політики.