Прес-центр3 березня 2020, 16:03

На засіданні районної комісії ТЕБ та НС затверджено заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території Кремінського району коронавірусу

На засіданні районної комісії ТЕБ та НС  затверджено заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території Кремінського району коронавірусу.

3 березня за участі в. о. голови райдержадміністрації Володимира Позняка відбулось засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС.

Як відомо, сьогодні Міністерство охорони здоров‘я повідомило про перший випадок коронавірусу в Україні. 

Заступник  голови комісії -  начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС  України   у  Луганській   області   Андрій Павлов запропонував проєкт комплексного  Плану  протиепідемічних заходів щодо запобігання занесенню і поширенню на території Кремінського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої   коронавірусом COVID-19, який і було затверджено рішенням комісії.

Шість інфекційних відділень, які визначено у Луганській області основними госпітальними базами для надання медичної допомоги особам із підтвердженим діагнозом, та бригади швидкої допомоги забезпечені комплектами індивідуального захисту та необхідним медичним обладнанням.

Крім того, облдержадміністрацією подані запити до МОЗу та РНБО України щодо потенційної потреби у захисних масках, костюмах та ліках.

Як пояснюють медики, коронавірус відрізняється від звичайного грипу лише вищим ступенем інфекціонування. За наявною статистикою, у 80-85% захворювання протікає легко, 15–20% хворих потребують спеціального лікування і лише 5-10% – інтенсивної терапії. Тож головне – не допускати паніки, дотримуватись елементарних правил безпеки та дезінфекції приміщень.

Також на засіданні були розглянуті питання забезпечення пожежної безпеки у весняно-літній період 2020 року, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на полігонах, сміттєзвалищах твердих побутових відходів та стихійних несанкціонованих сміттєзвалища, а також припинено  функціонування пунктів обігріву, розташованих на території Кремінського району.