Прес-центр9 жовтня 2018, 18:10

Надання послуг соціально-психологічної допомоги обговорили сьогодні під час робочої зустрічі

З листопада 2015 року за ініціативи Фонду ООН у галузі народонаселення, за підтримки Української фундації громадського здоров'я та ЮНІСЕФ при Кремінському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створена та працює мобільна бригада. Її завдання - надання екстреної допомоги постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. 
9 жовтня за підтримки районної державної адміністрації в залі засідань районного Центру зайнятості відбулася виїзна робоча зустріч щодо надання послуг мобільними бригадами соціально-психологічної допомоги, а також стосовно деяких аспектів взаємодії з органами місцевого самоврядування. 
Метою заходу було підсилення роботи мобільної бригади у Кремінському районі та розробка перспективного плану переходу послуги «мобільна бригада соціально – психологічної допомоги» на місцеве фінансування. 
На початку заходу учасників зустрічі привітала заступник голови РДА із соціальних питань Лариса Махура. 
В обговоренні порушених питань взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ, МВФ «Українська Фундація Громадського Здоров’я», органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, управління фінансів, освіти, лікувальних закладів, управління соціального захисту населення Кремінської РДА, Кремінського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, представники Національної поліції, а також інших організацій і установ, які надають послуги постраждалим від насильства за ознакою статі та домашнього насильства. 
Під час зустрічей представники Української фундації громадського здоров'я розповіли про результати оцінки потреб та потенціалу державних і недержавних організацій та установ, що надають послуги з питань протидії насильству (в тому числі і насильству стосовно дітей) та обговорили питання новітніх законодавчих механізмів екстреного реагування на випадки домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Кремінського району презентував результати своєї діяльності, її практичні аспекти та навела приклади успішних історій.
Учасники зустрічі висловили спільну підтримку необхідності та важливості роботи, що проводиться мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги у Кремінському районі, окреслили декілька можливих моделей підтримки її подальшої діяльності та запланували проведення наступної робочої зустрічі.