Прес-центр31 липня 2018, 16:07

Наразі забезпеченню доступності громадянам з обмеженими функціональними можливостями до об’єктів оточення приділяється у суспільстві підвищена увага

Наразі забезпеченню доступності громадянам з обмеженими функціональними можливостями до об’єктів оточення приділяється у суспільстві підвищена увага. Створення належних умов для повноцінного життя і розвитку для людей з інвалідністю або тимчасовою обмеженістю мобільності – це першочергове завдання для органів влади та місцевого самоврядування.

 Саме цій проблематиці була присвячена нарада, яку 31 липня провела  голова райдержадміністрації Наталя Чехута. Більш конкретно йшлось про обладнання елементами доступності виборчих дільниць. Як відомо, наступний рік – це рік двох видів виборів, а, отже, вже зараз необхідно подбати про належні умови для волевиявлення громадян.

У нараді взяли участь представники відділу освіти, культури, професійно – технічного ліцею, Кремінської, Красноріченської, Новомикільської та Михайлівської місцевих рад, керівники лісгоспу та ЛОФЦ «Олімп», інші посадовці.

Начальник відділу архітектури Кремінської РДА Тетяна Євсюкова озвучила загальну ситуацію по району, після цього в режимі співбесіди був заслуханий кожен балансоутримувач чи власник будівлі, де на постійній основі розміщена виборча дільниця.

За підсумками наради надані протокольні доручення голови РДА, в яких визначені терміни завершення робіт по облаштуванню кожної дільниці необхідними елементами доступності.