Прес-центр23 липня 2018, 13:07

Наразі загальна кількість підписаних медичних декларацій по Кремінському району становить 8457

Відповідно до наказу МОЗ від 19.03.2018 № 503 «Про затвердження Порядку вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу, та форми декларації про вибір лікаря, який надає первинну медичну допомогу», наказу від 19.03.2018 № 504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги» з  квітня - місяця поточного  року в районі впроваджується медична реформа.

Громадяни звертаються до лікувальних закладів первинної ланки з метою  з підписання декларацій між лікарями та пацієнтами. Наразі загальна кількість підписаних декларацій по Кремінському району становить 8457.

Як пояснив головний лікар Кремінського центру надання первинної медико – санітарної допомоги Володимир Андрійчук, кінцевого терміну укладання декларацій  законодавством не визначено, проте,  в інтересах кожного – з обранням лікаря не затягувати.

«Якщо ви впевнені, що знайшли хорошого лікаря, не гайте часу, адже у нього може просто не залишитись місць для нових пацієнтів. Лікар може відмовити вам у підписанні декларації, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт – 2 000, педіатр – 900. Ця цифра може бути дещо більшою для лікарів, які працюють у селах. Наприклад, якщо у селі проживає 2 000 людей, то всі вони отримають змогу підписати декларацію з сімейним лікарем. Без медичної допомоги не залишиться ніхто. Це питання контролюватиме Національна служба здоров’я України» – зазначено на сайті МОЗ.