Прес-центр25 червня 2020, 11:06

Наші дитячі заклади – це справжня територія дитинства

Наші дитячі заклади – це справжня територія дитинства.

24 червня пройшло чергове засідання громадської ради при Кремінській райдержадміністрації, на якому було розглянуто стан та перспективи дошкільної освіти у Кремінському районі.

Окрім членів громадської ради, представників РДА і відділу освіти зокрема, на засіданні були присутні завідуючи двох міських садочків.

Власне, їх погляд на ситуацію, як багаторічних практиків,  надав можливість проаналізувати поточний стан із організацією дошкілля у районі, а  також обговорити наявні проблеми. 

Було зазначено, що завдяки  райдержадміністрації і районній раді дитячі заклади Кремінського району мають необхідну матеріальну базу, більше того – на відміну від інших територій Луганщини, де батьки стовідсотково  вносять оплату за садочок, у Кремінському районі батьки платять 60 відсотків. Що стосується методики організації навчально – виховного процесу, то і тут кремінським закладам дошкільної освіти є чим пишатись.

І все ж таки, навіть там, де добре, завжди хочеться ще  кращого. Наразі є побажання щодо благоустрою міської території навколо садочків, покращення   навчальної  бази для інклюзивної освіти та інше.

Та головним питанням розвитку дошкільної освіти є завершення створення ОТГ. Зокрема, згідно існуючого законодавства під питанням буде подальше існування малочисельних груп денного перебування при загальноосвітніх навчальних  закладах. Також було зазначено, що реформування системи освіти мало б починатись не з початкової школи, а з дошкільної освіти.

Пропозиції, надані на засіданні, будуть узагальнені та направлені для розгляду до РДА.

Наступне питання, яке розглянуть члени громадської ради, буде таке: «Розпорядження майном громади Кремінського району в умовах завершення процесу децентралізації», в тому числі мова піде і про обласні об’єкти, розташовані у Кремінній.