Прес-центр18 жовтня 2019, 08:10

Насильству немає виправдання

У світі постійно відбуваються війни, дискримінація, приниження гідності людини та порушення її прав і свобод. Прояви насильства порушують не лише права людини, а й принципи демократичного суспільства.
Проблема насильства на сьогоднішній день є дуже гострою. Тому 17 жовтня Кремінським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з Кремінським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» в Луганській області та Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги № 17 проведено профілактичний захід «Насильству немає виправдання».
Під час заходу учасники ознайомилися з поняттям насилля, його формами і проявами, статистичними даними, з’ясували причини виникнення насилля. Присутнім нагадали діюче законодавство стосовно протидії насиллю та про особисту відповідальність перед законом за вчинення насильницьких дій. Особлива увага була приділена питанням домашнього насильства.
Були використані дискусійні форми роботи, під час яких учасники мали можливість обговорити та висловити свою думку.
На завершення комунікації заступник директора КРЦСССДМ Наталія Єременко побажала всім її учасникам того, щоб проведений захід став поштовхом для аналізу власних дій та вчинків, сприяв формуванню людяності, відповідальності і поваги до іншої людини та нетерпимого ставлення суспільства до цього явища.