Прес-центр14 листопада 2017, 13:11

Наталя Чехута: Перед нами стоїть відповідальне завдання – спланувати збалансований бюджет на наступний рік.

Наталя Чехута: Перед нами стоїть відповідальне  завдання – спланувати збалансований бюджет на наступний рік.

Сьогодні голова райдержадміністрації Наталя Чехута провела розширену семінар - нараду з фінансовим управлінням, бюджетними організаціями та органами місцевого самоврядування щодо планування бюджету на 2018 рік.

«Для формування проекту бюджету на наступний бюджетний рік необхідно скласти бюджетні запити. Для цього фінансовим управлінням розроблено інструкцію з підготовки БЗ. Фінансовою установою  райдержадміністрації на протязі вересня, жовтня було доведено до відома всіх головних розпорядників  основні показники формування місцевих бюджетів на 2018 рік та підходи до їх формування з особливостями складання проектів рішень про місцеві бюджети» - сказала на нараді начальник фінансового управління Яна Вашечко. Вона акцентувала увагу присутніх на тому, що згідно з проектом Основних напрямків бюджетної політики на 2018 – 2020 роки передбачається  передача з наступного року видатків на надання пільг на оплату житлово – комунальних послуг до місцевих бюджетів.

Як і у 2017 році, у наступному бюджетному періоді кошти освітньої субвенції спрямовуватимуться виключно на оплату праці з нарахуванням педагогічних працівників ЗНЗ та здобуття повної загальної середньої освіти учнями професійно – технічних закладів.

«Відповідно до Бюджетного кодексу України, строки прийняття бюджету на 2018 рік – до 25 грудня. Я закликаю всіх відповідальних за планування головного фінансового документу поставитись до своєї роботи з усією відповідальністю», - підвела підсумки наради Наталя Чехута.  

Слід додати, що Уряд ініціює разом із представленим проектом Державного бюджету на 2018 рік також й одночасні зміни до Бюджетного кодексу України (далі — БКУ). Для цього у ВРУ і зареєстровано законопроект за № 7116. Як убачається з Пояснювальної записки до документа, ними пропонується, зокрема,  надавати місцевим бюджетам додаткову дотацію на здійснення переданих із державного бюджету видатків з утримання закладів освіти й охорони здоров’я, запровадити програмно-цільовий метод для всіх місцевих бюджетів із 2019 року та інше.