Прес-центр14 серпня 2018, 16:08

Найбільш дієвим превентивним методом запобіганню гибелі людей на водних об’єктах є власна обачність та відповідальність кожного громадянина

Найбільш дієвим превентивним методом запобіганню гибелі людей на водних об’єктах є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зазвичай, відпочинок біля води — це чи не найкращий спосіб охолодитися, коли за вікном прогнозують понад 30 градусів. Однак, якщо нехтувати елементарними правилами безпеки та попередженнями, дозвілля може завершитися справжньою трагедією.

Загалом, з початку року на водоймах країни вже загинуло 874 людини, з яких 88 дітей. При цьому вдалося врятувати 593-х осіб та 110 дітей.

У Кремінському районі за 2018 рік  на водних об’єктах загинула 1 людина. Трагедія сталась  у селі Боровеньки. Запобігти ще одному трагічному випадку вдалось на озері у  Житлівці, де місцеві жителі врятували від утоплення чоловіка.

Аби зменшити таку сумну статистику, фахівці служби порятунку патрулюють місця відпочинку біля води та проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу.

Кремінський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області  звертає увагу, що найбільш дієвим превентивним методом запобіганню гибелі людей на водних об’єктах є власна обачність та відповідальність кожного громадянина!

Зважаючи на разюче збільшення кількості надзвичайних подій біля водойм, Кремінський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області застерігає:

Пам'ятайте:

відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах;

ніколи (!) не пірнайте у незнайомих місцях;

не лишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки;

не запливайте далеко та ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах;

не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння;

не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас;

температура води повинна бути не нижче +17 °C;

плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3-5 хвилин;

слідкуйте за штормовими попередженнями і не виходьте у плавання на човнах при сильних поривах вітру.

 Шановні громадяни! Кремінський МРВ ГУ ДСНС України у Луганській області вкотре застерігає, будьте дуже обережні під час відпочинку на воді, щоб він був для вас і ваших дітей безпечним!