Прес-центр7 серпня 2019, 14:08

Найдорожчими продуктами в районі залишаються сало та м'ясо

Найдорожчими продуктами  в районі залишаються сало та м'ясо.  

Відділом підприємництва та торгівлі управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації щодекадно здійснюється моніторинг цін на соціально значущі товари на споживчому ринку району.

Протягом січня-липня 2019 року спостерігалась тенденція підвищення роздрібних цін на деякі продовольчі товари. Так, з початку року в середньому дорожчали наступні товари: хліб та хлібобулочні вироби на 5 %, борошно та макаронні вироби на 113% та 17% відповідно, ковбаса варена І ґатунку на 10%, цукор на 14 % (в межах середньо обласного показника).

Найбільш суттєвого здороження в першому півріччі п. р. зазнали ціни на картоплю та овочеву продукцію - до 80% та 40% відповідно, але наразі   відзначається поступове зменшення роздрібних цін на даний вид продовольчих товарів.

Зниження цін спостерігалося на такі продукти харчування як рис (на 10%),  крупу гречану (на 20%) та яйця курячі (на 40%). Майже без змін з початку року залишились роздрібні ціни на молочну продукцію та олію.

Згідно аналізу оперативних даних моніторингу середніх роздрібних цін соціально значущих   продовольчих товарів  по Луганській області, найдорожчими продуктами  в районі залишаються сало та м'ясо, в т.ч. м'ясо птиці.

Загалом темпи зміни цін на основні продовольчі товари протягом січня - липня 2019 року на споживчому ринку району не перевищують темпів, що спостерігаються в цілому по Луганській області, а середні роздрібні ціни району  знаходяться в межах середньо обласних.  

Наразі споживчий ринок району в повному обсязі забезпечений продуктами харчування та відповідає попиту населення.