Прес-центр19 червня 2018, 14:06

Недопущення виникнення випадків захворюваності на ботулізм та отруєння грибами обговорили на нараді

Сьогодні в райдержадміністрації відбулась нарада під головуванням першого заступника голови райдержадміністрація за участі представників Кремінського відділу поліції, Рубіжанського міськрайонного управління Держпродспоживслужби, ринків та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації. Питання, що стояли на порядку денному, - недопущення виникнення випадків захворюваності на ботулізм та ліквідація місць «стихійної торгівлі».
За інформацією Державної установи «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України», у період з 9-го по 12 червня значно збільшилась кількість випадків отруєнь населення дикорослими грибами. За цей час зафіксовано 10 випадків отруєнь населення, з яких двоє дітей. Одна особа в наслідок отруєння загинула.
За підсумками проведеної наради та з метою попередження отруєнь серед населення району грибами, запобігання ботулізму, було вирішено провести активну консультаційно-роз’яснювальну роботу з населенням та операторами ринку харчових продуктів щодо недопущення придбання та реалізації дикорослих грибів, рибної продукції домашнього виробництва, в т.ч. риби в’яленої.
Наряду з цим вирішено проводити спільні рейди по виявленню випадків «стихійної» торгівлі на території міста та району. Кремінському відділу поліції рекомендовано приділити особливу увагу обстеженню територій поблизу автошляхів, в т. ч. в районі села Стара Краснянка.