Прес-центр1 жовтня 2018, 14:10

Неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин обговорили в райдержадміністрації

28 вересня за ініціативи Головного управління Держпраці у Луганській області відбулась робоча нарада щодо неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.
В нараді взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Позняк, заступник голови райдержадміністрації Лариса Махура, представники Головного управління Держпраці у Луганській області, районного центру зайнятості, Рубіжанського об’єднаного управління Пенсійного фонду України.
На засідання також були запрошені страхувальники, у яких у липні цього року збільшено кількість застрахованих осіб з ознакою «неповний робочий час» та обсяг виконання робіт застрахованими особами за цивільно – правовими договорами, а також ймовірне використання нелегальних трудових відносин. 
Представниками державних органів було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання про заплановані заходи та неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.
За підсумками обговорень вирішено розробити комплексні заходи, спрямовані на детінізацію зайнятості та доходів населення та надалі проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання.