Прес-центр13 березня 2018, 13:03

Нетеплим, але сонячним березневим днем у районному центрі зібрались представники кремінської громади, щоб вклонитися пам’яті Великого Кобзаря

Нетеплим, але сонячним березневим днем у районному центрі зібрались представники кремінської громади, щоб вклонитися пам’яті Великого Кобзаря, вкотре доторкнутися до його поетичної скарбниці, віддати пошану та любов генію українського народу, Пророку, великому патріоту України Тарасу Шевченку. 
Геніальність Шевченкової творчої і громадської спадщини говорить про долю України, про найважливіші людські чесноти, про тих, хто і нині намагається поневолити нашу землю: 
Мені однаково, чи буду
Я жити в Україні, чи ні
...Та не однаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять лукаві, і в огні
Її окраденою збудуть…
Ох, не однаково мені.
Доля Шевченка і доля України – неподільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав. Для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі.
Про це у своїх виступах під час районної акції – вшанування говорили заступник голови районної державної адміністрації Лариса Махура, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко. 
 Традиційно, під час Шевченківських днів лунає багато його віршованих творів. Рядки з «Кобзаря» спочатку зачитали керівники району і міста, згодом до них приєднались всі охочі. 
Про Шевченка багато писали і продовжують писати. Зокрема, і наші земляки: поет Семен Бондар та композитор Олена Гончарук присвятили йому пісню «В Каневі», яка і прозвучала на заході у виконанні автора, члена Національної спілки композиторів України Олени Гончарук. 
Тарас Шевченко і його творчість – явище унікальне, неординарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне. У 32 країнах світу встановлено 1060 пам’ятників Шевченку та об’єктів, названих на його честь. Але, звичайно, спадщина Пророка вимірюється не меморіальними об’єктами. Сьогоднішня Україна, без перебільшення, постала завдяки шевченківському незламному духу, його думкам і українському слову, яке є актуальним для сучасного покоління. 
В пам'ять про видатного земляка присутні поклали квіти до стели з барельєфом Тарасу Григоровичу Шевченку.