Прес-центр13 лютого 2018, 15:02

Обговорюється проект районної програми децентралізації систем теплопостачання.

13 лютого в райдержадміністрації під керівництвом голови РДА Наталі Чехути пройшла робоча нарада, де було обговорено проект програми децентралізації систем теплопостачання міста Кремінна та селища Красноріченськ. Запропонований проект підготовлений підприємством КП «Креміннатеплокомуненерго» і розрахований на реалізацію у 2018 – 2020 роках. 
В нараді взяли участь керівники районної та міської рад, начальник управління соціального захисту населення та директор КП «Креміннатеплокомуненерго».
Програмою передбачається встановлення систем індивідуального опалення в квартирах багатоквартирних будинків житлового фонду міста, які знаходяться на балансі міської ради, та подальше відключення будинків від систем централізованого теплопостачання. 
Як відомо, кількість абонентів споживачів централізованого теплопостачання серед населення суттєво зменшилась. На 1 лютого цього року з 2827 абонентів залишилось 726 отримувачів послуги з теплопостачання. Наразі до системи централізованого теплопостачання підключено 58 багатоквартирних житлових будинків. В деяких будинках кількість споживачів централізованого теплопостачання складає усього 1-3 абоненти на будинок. 
Передбачається, що на першому етапі, який триватиме протягом поточного року, буде здійснено відключення котельні МДСО, що в районі колишньої шахти «Кремінна». Зараз там в десяти будинках проживає усього 47 абонентів, які користуються централізованим опаленням.
Під час другого етапу у наступному 2019 році планується відключення від котелень 679 абонентів, які залишаться.