Прес-центр20 червня 2018, 16:06

Обласний фестиваль української народної іграшки та гри знов приймає гостинна Кремінщина

Кремінщина втретє збирається гостинно зустрічати гостей з різних куточків Луганщини на обласному фестивалі української народної іграшки та гри, який пройде 6 липня. Цьогоріч, як і минулі роки, у фестивалі візьмуть участь керівництво області та місцевих громад, Луганський обласний козачий кінний театр «Козацька Січ», аматорські творчі колективи, народні майстри декоративно-ужиткового мистецтва, гості та мешканці району. Також знову на свято запрошуються діти з неспокійних районів Луганщини та діти, які оздоровлюються в кремінській «Мрії».

Щоб прийняти гостей на високому рівні голова райдержадміністрації Наталя Чехута провела організаційну нараду за участю представників районної і міської рад, відділів та управлінь райдержадміністрації, закладів охорони здоровֺ׳҆я, відділу Національної поліції, МНС, лісгоспу, дорожної служби та дитячого оздоровчого закладу “Мрія».

Присутні обговорили обласний робочий план з підготовки та організації заходу та визначили напрями підготовки його проведення.

Нагадаємо, фестиваль української народної іграшки та гри започаткований в 2016 році і проводиться згідно з Регіональною програмою розвитку української мови, культури, національної свідомості громадян України на території Луганської області. Його метою є відродження і збереження українських народних традицій, формування інтересу до народної іграшки, популярізації традиційних народних ігор, залучення широких верств населення до вивчення народного фольклору тощо.