Прес-центр20 квітня 2018, 15:04

Обмеження і заборони в сфері роздрібної торгівлі та споживання алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів обговорили в райдержадміністрації

Сьогодні перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Позняк провів нараду, де обговорили деякі  обмеження і заборони в сфері роздрібної торгівлі та споживання алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів.
До участі  у заході долучились представники Головного Управління ДФС,  Управління Держпродспоживслужби в Луганській області та Кремінського відділу Національної поліції.
Для присутніх була оприлюднена інформація щодо дотримання законодавчих вимог в сфері роздрібної торгівлі пива, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Так, наприклад згідно законодавства встановлені обмеження щодо продажу та споживання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних  напоїв, вин столових та тютюнових виробів, заборонено продаж  алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в магазинах та ларьках, розташованих на території району у нічний час з 22.00 години до 7-ї години ранку тощо.
Підприємців було також попереджено про види адміністративної відповідальності, в разі виявлення порушень норм діючого законодавства в сфері роздрібної алкогольними напоями та тютюновими виробами та норм, передбачених Законом України «Про рекламу» в частині  реклами алкогольних напоїв,  пива та тютюнових виробів.
Окрему увагу було приділено обговоренню питання щодо недопущення реалізації алкогольних напоїв, в т.ч. пива, неповнолітнім особам. Останнім часом такі випадки мали місце на території району.
Суб’єкти господарювання мали змогу отримати  відповіді на запитання, що виникають під час здійснення  роздрібної торгівлі  алкогольними напоями, оформлення  ліцензійних та дозвільних документів, касових апаратів, надання звітності, оформлення куточків споживачів та інше.
Задля зменшення вчинення правопорушень громадського порядку, переважна кількість яких вчиняється особами в стані алкогольного сп’яніння у нічний час, вчинення кримінальних злочинів, протидії поширенню алкоголю та тютюну серед неповнолітніх райдержадміністрація вкотре нагадала суб’єктам господарювання про обов’язковість дотримання законодавчих вимог в сфері роздрібної торгівлі алкогольними напоями, пивом  та тютюновими виробами.