Прес-центр20 липня 2018, 15:07

Обсяг реалізованої промислової продукції підприємств основного кола Креміського району за І півріччя 2018 року становить 614993,2 тис. грн.

За оперативними даними обсяг реалізованої промислової продукції (робіт, послуг) підприємств основного кола Креміського району за І півріччя 2018 року становить 614993,2 тис. грн.

Лідерами за обсягами промислового виробництва є підприємства: ТОВ «Куб-Газ», Українсько - Польське ТОВ “Віко-Україна” та ТОВ «Фідлайф».

Для сприяння інвестиційної діяльності управлінням економічного розвитку і торгівлі Кремінської РДА були оновлені анкети вільних земельних ділянок (типу Greenfield і Brownfield) для представлення потенційним інвесторам та розроблено інвестиційний паспорт району.

Також з метою налагодження зовнішньоторговельного співробітництва та більш детального висвітлення експортного потенціалу району в рамках презентаційних заходів представникам зарубіжних країн або їх ділових кіл були надані анкети підприємств, які здійснюють експортну діяльність в районі:

- ТОВ «Фідлайф» виробляє білково-вітамінно-мінеральні добавки та комбікорми для сільськогосподарських тварин і птиці;

- Українсько-Польське товариство з обмеженою відповідальністю «ВІКО-Україна» з іноземними інвестиціями спеціалізується на виробництві та продажу професійного торгового обладнання для магазинів будь-якого формату – від торгового павільйону до гіпермаркету.

- ТОВ «НВФ «Аеромех» є одним з основних спеціалізованих заводів з виробництва передового устаткування для очищення і калібрування зерна та виробляє зерноочисні аеродинамічні сепаратори «САД».

Задля залучення суб’єктів господарювання до зовнішньоекономічної діяльності підприємства основного кола Кремінського району були проінформовані щодо створеного Офісу з просування експорту та навчальних посібників, складених за матеріалами Торгово-промислової палати України, Ради експортерів та інвесторів при МЗС України, Дніпропетровської торгово-промислової палати, Мінекономрозвитку України та інших джерел.

Також необхідно відзначити, що на нарадах в райдержадміністрації постійно розглядається питання стосовно залучення представників бюджетних установ, бізнесу та агроформувань до збільшення обсягів споживання в області товарів місцевих виробників. За попередніми даними,  обсяг внутрішньо обласної кооперації підприємств промисловості району за І  півріччя 2018 року склав 34252,3 тис. грн.