Прес-центр6 лютого 2020, 15:02

Одним із головних напрямків діяльності служби у справах дітей завжди була і є робота з сім’ями та дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Завдання, яке поставлено державою перед соціальними службами, — не вилучати дитину з сім’ї, а подолати неблагополуччя і кризу в родині, допомогти батькам виправитися, надати їм соціально — правову допомогу і не допустити виходу дитини з родини.
Робота з батьками - це та ділянка, де потрібно бути завжди зібраним, компетентним і пильним. Тут не можна допускати помилок, бездушшя і безвідповідальності. За всім цим стоїть життя і здоров’я дитини.
Повсякденний контроль за життям і здоров’ям дітей в цих сім’ях, тісний взаємозв’язок служби у справах дітей з центром соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, правоохоронними органами, лікувальними і навчальними закладами міста дає позитивний результат.
На обліку служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації знаходиться 23 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах. Всі вони виховуються в сім’ях, де батьки так чи інакше ухиляються від виконання своїх обов’язків.
Згідно розроблених та затверджених графіків, в місті проводяться спільні рейдові заходи з різних напрямків роботи, в тому числі і у вечірній час.
У 2019 році спеціалістами служби у справах дітей організовано проведення 23 - х рейдів. За їх підсумками складено 34 адміністративні протоколи на батьків за ухилення від виконання батьківських обов’язків, 8 адміністративних протоколів за розпивання неповнолітніми алкогольних напоїв та паління, 3 адміністративних протоколи на порушників правил торгівлі за продаж неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів.
Всі неповнолітні правопорушники разом з батьками були заслухані на спільних робочих нарадах за участю спеціалістів служби у справах дітей, працівників центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді, Кремінського відділу поліції. Батькам винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків та зобов’язано посилити контроль за поведінкою та організацією вільного часу неповнолітніх дітей.
Крайньою мірою впливу на батьків є позбавлення батьківських прав. Так, протягом 2019 року за позовом районної державної адміністрації Кремінським районним судом позбавлено батьківських прав 2 батьків стосовно 4 дітей. В одному позові про позбавлення батьківських прав матері стосовно 3 малолітніх дітей відмовлено. На даний час апеляційна скарга райдержадміністрації перебуває на розгляді Луганського апеляційного суду.
Районні соціальні служби завжди готові прийти на допомогу кожній дитині, яка перебуває в складних життєвих обставинах.