Прес-центр18 cічня 2021, 09:01

Оголошення про проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2022 році

Відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики», положень ст. 24¹ Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 № 196 «Деякі питання державного фонду регіонального розвитку» (зі змінами), наказу Мінрегіону України від 24.04.2015 № 80 «Питання підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку та проєктів – переможців «Всеукраїнського громадського бюджету», що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку» (зі змінами), регіональна комісія оголосила попередній конкурсний відбір інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2022 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку з 13 січня по 12 лютого 2021 року.

У відборі беруть участь інвестиційні програми і проєкти (у тому числі співробітництва та добровільного об’єднання територіальних громад), подані в установленому законодавством порядку центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, агенціями регіонального розвитку (за винятком проєктів нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту) (далі – заявники), що мають на меті розвиток регіонів та відповідають пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, Стратегії розвитку Луганської області на 2021-2027 роки та передбачені у Плані заходів на 2021-2023 роки в наступних технічних завданнях:

1.1.2.4 Створення індустріальних парків в Луганській області;

3.2.1.2 Створення умов для підготовки провідних та перспективних спортсменів області;

3.2.2.8 Створення спортивної інфраструктури для занять фізичною культурою і спортом.

Основними умовами відбору інвестиційних програм і проєктів є їх відповідність зазначеним умовам, а також таким критеріям:

- для інвестиційних програм і проєктів, які передбачають будівництво, – наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проєктної документації;

- календарний план реалізації становить від одного до трьох років;

- співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10 відсотків;

- спроможність суб’єктів, на фінансування об’єктів яких залучаються кошти державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів;

- загальна кошторисна вартість проєктів будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) понад 5000 тис. гривень, а для інших проєктів – понад 1000 тис. гривень.

Технічні завдання розміщено на сайті https://new.dfrr.minregion.gov.ua/.

Окремо наголошено на необхідності врахування потреб осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення в проєктах, що передбачають здійснення будівельних робіт.

Для участі у конкурсному відборі заявники в термін до 12 лютого 2021 року розміщують інформацію щодо проєкту на онлайн-платформі Мінрегіону та подають документи, визначені Порядком підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм (проєктів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, затвердженого наказом Мінрегіону України від 24.04.2015 № 80 (зі змінами).

Увага! Подання проєктів для реалізації за рахунок ДФРР здійснюється у Особистому кабінеті на онлайн-платформі Мінрегіону https://new.dfrr.minregion.gov.ua/ за умови реєстрації заявником на платформі.

У конкурсі беруть участь інвестиційні проєкти, зареєстровані заявниками на он-лайн платформі, у вказаний в оголошенні термін.

Одночасно документи в паперовому вигляді за підписом керівника заявника за формою, встановленою Мінрегіоном, подаються в двох примірниках за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 5 поверх, кімн. 510 (Департамент економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації). Час прийому документів щодня, крім суботи та неділі: з 8:00 до 17:00 (п’ятниця до 15:45), перерва з 12:00 до 12:45.

Телефон для довідок: (06452) 2-33-07, (095) 391-81-66.

Адреса електронної пошти: budget_loga@ukr.net