Прес-центр18 вересня 2020, 14:09

Олег Клименчуков: ліси Кремінщини – це її бренд, легені і перспективи

Олег Клименчуков: ліси Кремінщини – це її бренд, легені і перспективи.

У далекому 1929 році на базі Верігінської, Глухівської, Червоної, Сіточної дач і Петровського лісництва було створено Кремінське лісомисливське господарство.

Сьогодні державне підприємство «Кремінський лісгосп» складається з 9 лісництв, якими  ведеться лісове (площа 42569,6 га) та мисливське (939671,3 га) господарства. Всі ліси підприємства відносяться до I групи і виконують водоохоронні, ґрунтозахисні, рекреаційні і санаторно-курортні функції. 17,9% земель лісового фонду – це заповідна зона.

18 вересня голова Кремінської райдержадміністрації Олег Клименчуков, заступник голови районної ради Борис Руденко, начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області Андрій Павлов відвідали лісгосп.  Скориставшись нагодою, адже у цю неділю в Україні відзначається День працівника лісу, привітали директора і колектив підприємства із професійним святом.  

«Унікальність Кремінщини, яку називають оазисом Донбасу, полягає саме у наявності на її території природних і насаджених лісових масивів. Не буде лісів, не буде й Кремінщини!», - сказав Олег Клименчуков. Він подякував  працівникам лісгоспу  за їх щоденну, цілодобову працю по збереженню і відтворенню флори і фауни нашого краю.

Андрій Павлов  відзначив високий рівень координації між кремінськими рятівниками  і працівниками  лісомисливського господарства в ході вирішення будь – яких питань, найголовнішим серед яких є боротьба із пожежами. Як би не така співпраця, згубні наслідки для району були б значно більшими. «Сухих рукавів»  головний рятівник району побажав колегам в переддень відзначення Дня працівника лісу.

В свою чергу директор підприємства Віктор Скляров подякував  колективу, який працює цілодобово і  завжди демонструє високий рівень професіоналізму.

Цього року Грамотами райдержадміністрації і районної ради за  сумлінну, плідну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток лісового господарства Кремінського району були відзначені головний лісничий  ДП «Кремінське лісомисливське господарство» Володимир Андрєєв, лісничий Старокраснянського мисливського лісництва  Максим Гарковець, інженер з охорони та захисту лісу  Сергій Омельченко.

Посадовці ознайомились із роботою системи відеоспостереження, яка дозволяє вчасно виявляти та локалізувати  місця займання  у лісових масивах та обговорили деякі питання розвитку рекреаційної галузі району.

Довідково. У 2020 році працівниками ДП «Кремінське лісомисливське господарство» було створено лісових культур на площі 122 гектари.