Прес-центр15 вересня 2020, 14:09

Олег Клименчуков провів засідання колегії райдержадміністрації

Олег Клименчуков провів засідання колегії райдержадміністрації.  

15  вересня в ході колегії райдержадміністрації було розглянуто виконання бюджету  Кремінського району за І півріччя 2020 року та хід виконання районної цільової програми з національно патріотичного виховання дітей та молоді.

Згідно інформації фінансового управління Кремінської РДА, зведений бюджет Кремінського району складається з 16 бюджетів: районного, міського та 14 сільських, з яких 6 бюджетів перевиконали доходну частину більше ніж на 100 % та 10 бюджетів недовиконані, а саме: Булгаківка – 75,3%, с. Єпіфанівка – 74,7 %, с. Кудряшівка – 82 %, с. Макеївка – 58,6 %, с.  Михайлівка – 66,6 %, с. Нововодяне – 64,1 %, с. Новокраснянка – 97 %, с. Новоастрахань – 71,0 %, с. Новомикільськ – 84,3%, с. Червонопопівка – 62,7 %.

Зведений бюджет Кремінського району по доходах загального фонду за І півріччя 2020 року виконано в сумі 54,496 тис. грн.., що становить 99,7 % до затверджених показників з урахуванням внесених змін та 105 % відносно виконання аналогічного періоду 2019 року. Сума перевиконання на 1 липня 2020 року становить 187 тис. грн.

Основним джерелом надходжень до загального фонду зведеного бюджету району є податок та збір на доходи фізичних осіб, який надійшов в сумі 33,024 тис. грн.., або 108 % до затверджених планових показників з урахуванням змін, та складає 61 % в загальному обсязі надходжень. В порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження податку з доходів фізичних осіб збільшилось на 11 % або на 3,346 тис. грн. Вагомою часткою наповнення бюджету є рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів (6 %), який надійшов у сумі 3,013 тис. грн.., що на 47 % менше минулого року. Зменшення надходження податку відбулося в результаті зменшення обсягу видобутку газу та зниження ціна на газ. Податок на майно (11 %) надійшов в сумі 6,062 тис. грн.., або 89 % до планових показників за звітний період, що в порівнянні з аналогічним звітним періодом минулого року менше на 5 %.

В загальному обсязі бюджету частка дотацій та субвенцій з державного та місцевих бюджетів складає 74,088 тис. грн., або 58 %.

В. о. начальника фінансового управління Наталія Клєсова повідомила, що управлінням щоденно проводиться моніторинг зареєстрованих фінансових зобов’язань та проводяться заходи щодо їх оплати.

З метою подолання негативних явищ при організації виконання місцевих бюджетів в обсягах, затверджених відповідними місцевими радами на 2020 рік, було прийнято розпорядження голови Кремінської райдержадміністрації від 06 лютого 2019 року № 42 «Про затвердження Плану заходів щодо наповнення місцевих бюджетів, вишукання додаткових джерел надходжень до бюджету, дотримання жорсткого режиму економії бюджетних коштів та посилення фінансово-бюджетної дисципліни».

«Підвищення соціальних стандартів життя вимагає додаткових коштів, які можна отримати шляхом перерозподілу фінансових ресурсів структурних підрозділів чи місцевих рад. В першому випадку (освіта, культура), мова йде про наявну економію виділених з бюджету коштів.  У випадку із сільськими радами спостерігаємо тенденцію, коли кошти на рахунках є, а освоїти їх належними чином органи місцевого самоврядування не можуть. Тому я доручаю фінансовому управлінню підготувати для розгляду на найближчій сесії районної ради відповідні пропозиції», - відзначив на колегії голова РДА.

При розгляді другого питання було відзначено, що карантинні обмеження в жодному разі  не мають завадити організації роботи з національно – патріотичного виховання молоді.  Навпаки, роботу треба поліпшувати за кількісними і якісними показниками, має  змінюватись лише форми проведення заходів.

За підсумками колегії надані протокольні доручення голови райдержадміністрації.