Прес-центр15 травня 2020, 13:05

Онлайн – мандрівки, конкурси малюнків і есе - у закладах освіти Кремінщини святкують День Європи

Онлайн – мандрівки, конкурси малюнків і есе - у  закладах освіти Кремінщини святкують  День Європи.

Відповідно до Указу Президента України № 339/2003 від 19 квітня 2003 року, третьої суботи травня в Україні відзначається День Європи. У 2020 році День Європи в Україні припадає на 16 травня.

Для українців - це дуже особливий день. Ще з давнини Україна є повноправною та невід’ємною частиною цивілізованої європейської спільноти – дружної родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудова нагода вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.

Різні святкові заходи напередодні Дня Європи відбуваються і в закладах освіти Кремінщини. Цього року через пандемію та карантинні обмеження вони проводяться дистанційно.

Мова йде про віртуальні подорожі столицями та іншими відомими місцями європейських країн, ЄвроКВЕСТи онлайн, ігри-вікторини на європейську тематику, конкурси фотоколажів та малюнків «Ми подорожуємо Європою», «Україна – держава європейська», конкурси читців європейської поезії, конкурси  есе європейської тематики, онлайн -презентації програм та проєктів, які реалізуються ЄС в Україні, онлайнові дискусії, дебати, «круглі столи» тощо.

Зокрема, у Кремінській школі-гімназії пройшла онлайн - мандрівка «На гостини до Європи», підготовка та монтаж відеоролика «Welcome to Kreminna» у рамках проєкту «GoCampYest». Під керівництвом учителів-філологів учні взяли участь у традиційному конкурсі есе «Я – європеєць». Із гімназійного Євроклубу педагог-організатор Олена Здоровченко провела тренінг лідерів від проєкту «Активних громадян» Британської ради в Україні.

У Кремінській, ЗОШ № 1,  ЗОШ № 2 діти стали учасниками віртуальних подорожей європейськими країнами,   на сторінках класів у Google Classroom класними керівниками, вчителями історії розміщені інформаційні матеріали на тему: «Україна – Європа: спільні цінності», «Ми-європейці»,  проведена віртуальна екскурсія (з використанням QR-кодів) «Мандруючи європейськими містами»,відбувся шкільний конкурс малюнків «Україна - європейська країна».

У Кремінській ЗОШ № 4 учні здійснили віртуальні подорожі   європейськими країнами, відвідали  віртуальні виставки  кращих  перекладів творів   культових європейських  авторів (Й. В. Гете).

Навчально-виховний комплекс «Новокраснянська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» долучився до святкування Дня Європи в Україні, поширивши інформацію про історію виникнення свята офіційному сайті навчального закладу та у групі НВК у соціальній мережі «Facebook». У програмі  Viber для учнів 5-10 класів було розміщено цікаву інформацію про цей день та посилання на онлайн - квіз «Відгадай країну ЄС», у якому виявили бажання брати участь чимало учнів. Для учнів 9 класу було проведено онлайн конференцію «Україна – держава європейська», під час якої учні мали змогу поглибити свої знання про ЄС, дізнатися більше про історію своєї країни та Європи в цілому.

У Варварівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів проведені онлайн - тренінги з прав людини, толерантності, для учнів проведено віртуальну екскурсію до Публічної бібліотеки  імені Лесі Українки міста Києва, де відділ абонементу презентує літературно-художню виставку «Наш європейський вибір», відбулася онлайн - вікторина «Відгадай країну ЄС».

У  Кудряшівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися віртуальні подорожі європейськими країнами за допомогою Google Arts&Culture, віртуальне знайомство з традиціями та культурою країни, виставка малюнків «Європа очима дітей», онлайн - вікторина на тему Європи, конкурс читців європейської поезії.

У Житлівській ЗОШ І-ІІ ступенів діти долучилися до шкільного онлайн - конкурсу малюнків «Ми-маленькі європейці».