Прес-центр25 квітня 2018, 11:04

Організатори Всеукраїнського табору “Хорунжий” запрошують молодь до участі!

Відповідно до пункту 5 Плану дій щодо реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 – 2020 роки, затвердженого розпорядження Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 2017 року № 743 та календарного плану заходів щодо національно-патріотичного виховання молоді на 2018 рік, затвердженого наказом Мінмолодьспорту від 15 березня 2018 року № 1126, Міністерство молоді та спорту України спільно з управлінням освіти, науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації та у співпраці з Центром національно-патріотичного виховання дітей та молоді м. Луцька з 04 червня по 01 липня 2018 рокупроводитимуть у Волинській області (м. Ковель) чотири Всеукраїнських табори, спрямованих на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, "Хорунжий" (далі – табір). 

Метою табору є практична підготовка молоді до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, а також відпрацювання військових навиків, а саме поводження зі зброєю, що в свою чергу сприятиме підвищенню престижу військової служби. 

У рамках заходу будуть проводитись заняття з освоєння військових спеціальностей: стрілецька підготовка, тактико-медична підготовка, розвідувальна підготовка, курс виживання та орієнтування на місцевості. 

Орієнтовні дати проведення таборів: 

"Хорунжий – I" ("Хорунжий" імені полковника Армії УНР П. Болбочана) – 04 – 10 червня 2018 року; 

"Хорунжий – II" ("Хорунжий" імені засновника УПА "Поліська Січ") – 11 – 17 червня 2018 року; 

"Хорунжий – III" ("Хорунжий" імені командира першої сотні УПА (ОУН (б)) Г. Перегіняка ("Коробки")) – 18 – 24 червня 2018 року; 

"Хорунжий– IV" ("Хорунжий" імені першого командира УПА на Волині В. Івахіва ("Сонара")) – 25 червня – 01 липня 2018 року. 

Кількість учасників одного табору 70 осіб (280 осіб загальна кількість учасників чотирьох таборів) із більшості областей України та міста Києва, серед яких представники військово-спортивних та військово-патріотичних клубів, військових ліцеїв віком від 14 до 18 років.

 

Запрошуємо представників військових ліцеїв, громадських активістів та громадські організації з прикордонних районів, які долучаються до військово-патріотичного виховання дітей і молоді та бажають взяти участь у таборі. Рекомендовано молодим лідерам роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") та військово-патріотичних клубів!

Звертаємо вашу увагу, що витрати на проживання, харчування та проїзд в одну сторону здійснюється за рахунок організаторів. 

Інформацію про осіб, які бажають взяти участь у таборі необхідно подати до 02 травня 2018  року (бажаючі взяти участі у таборі "Хорунжий – І", "Хорунжий – ІІ) та до 15 травня 2018 року (бажаючі взяти участі у таборі "Хорунжий – ІІІ", "Хорунжий – ІV") згідно встановлених форм (додаток 1) на електронну адресуnpvmms@msms.gov.ua та заповнити анкету за посиланням https://goo.gl/forms/tQ1HtSqeCrnxxLiu1. 

Лист-підтвердження про відібраних учасників буде надіслано додатково. 

Контактна особа – головний спеціаліст відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Коновалюк Ольга (тел.:(044) 289 08 30).

Вимоги до учасників Всеукраїнських таборів, спрямованих на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, "Хорунжий І", "Хорунжий ІІ", "Хорунжий ІІІ", "Хорунжий ІV"

 

До участі в заході допускаються представники військових ліцеїв та громадські організації, активісти, які долучаються до військово-патріотичного виховання дітей і молоді.

При відборі учасників перевага буде надаватись представникам військових ліцеїв із східних регіонів України.

Вік  учасників від 14 до 18 років.

Кожен учасник повинен мати змінний одяг та взуття, дощовик, головний убор (крім беретів, які заборонено використовувати під час заходу, позаяк це є елемент однострою воїна, який перебуває на службі в силовій структурі держави).  

Учасники табору повинні дотримуватись правил поведінки, режимних моментів, виконувати природоохоронні вимоги та правила протипожежної безпеки. Під час табору будь які комунікації відбуваються виключно українською державною мовою.

У разі грубого порушення вищевказаних вимог, оргкомітет залишає за собою право звільнити учасника від подальшої участі у таборі. Також будуть усунуті від табору особи які вживатимуть алкогольні чи наркотичні засоби, для чого на захід будуть запрошенні представники Національної поліції України, яка складатиме відповідні протоколи про адмінпорушення.

Розміщення учасників – на базі Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

 

Особисте спорядження учасника таборування

  • Наплічник (рюкзак)
  • Камуфляж або ж подібний одяг в темних тонах
  • Теплий одяг (светр і т.д.)
  • Головний убір (окрім  берету)
  • Шкарпетки
  • Черевики (найкраще – берци) + змінне взуття (кросівки і т.д.)
  • Штормівка або куртка
  • Дощовик
  • Речі особистої гігієни (мило, зубна паста і щітка, рушник, шампунь, гребінець, туалетний папір, носовички)
  • Особиста аптечка (пластир, йод, бинти тощо за потребою)
  • Миска, ложка, горнятко
  • Фляга 0,5 л.
  • Компас
  • Ліхтарик

Вимоги до участі у таборіі:

  • Дотримання дисципліни та виконання розпорядку дня;
  • Заборона вживання тютюну та алкоголю;
  • Наявність дозволу від батьків для неповнолітніх осіб;
  • Відсутність медичних протипоказань для участі у таборі.

Орієнтовні дати проведення таборів:

  • "Хорунжий І" – 04 – 10 червня 2018 року;
  • "Хорунжий ІІ" – 11 – 17 червня 2018 року;
  • "Хорунжий ІІІ" – 18 – 24 червня 2018 року;
  • "Хорунжий ІV" – 25 червня – 01 липня 2018 року.

Документація та терміни її подання: письмове підтвердження про участь у таборі надсилається на електронну адресу відділу національно-патріотичного виховання Мнімолодьспорту npvmms@msms.gov.ua до 02 травня 2018  року (бажаючі взяти участі у таборі "Хорунжий І", "Хорунжий ІІ) та до 15 травня 2018 року (бажаючі взяти участі у таборі "Хорунжий ІІІ", "Хорунжий ІV")  згідно встановленої форми. Заміна учасників заходу можлива до 01.06.2018.

 

Список учасників Всеукраїнських таборів, спрямованих на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, "Хорунжий І", "Хорунжий ІІ", "Хорунжий ІІІ", "Хорунжий ІV"

 

№ з/п

П.І.Б. учасників  проекту або заходу

Найменування організації, яку представляє учасник

Адреса організації, яку представляє учасник, або  адреса учасника (контактний телефон,

e-mail)

  1.  

 

 

 

  1.  

 

 

 

 

Дозвіл від батьків для неповнолітніх осіб за встановленою формою, подається в оргкомітет у день заїзду під час реєстрації (на місці проведення табору).

 

Всеукраїнський табір, спрямований на збільшення чисельності молоді, готової до виконання обов’язку із захисту незалежності та територіальної цілісності України, "Хорунжий І"

                                                                                                                

Заява кандидата

 

Я,__________________________________________(П.І.Б.) бажаю бути учасником/-цею Всеукраїнського табору "Хорунжий І", що будеь проходити з ___________ по ___________ 2018 року в м. Ковель (Волинська обл.).

 

Дата:_________________          Підпис кандидата/-тки: _______________

 

Дозвіл батьків

Я, ___________________________________________ (П.І.Б) батько/мати зголошеного/-ої  юнака/-чки ознайомлений/-на з умовами перебування на Всеукраїнському таборі             "Хорунжий І" і дозволяю моєму синові/моїй дочці _____________________________________ (П.І.Б.) прийняти участь в даному таборі. Відповідальність за стан здоров’я власної дитини беру на себе.

 

Контактні телефони батьків:

Матір - (___)_____________   (________________ім’я)

Батько - (___)_____________  (________________ім’я)

 

 Дата:_________________                            Підпис: _______________

 

 

Фінансування: витрати на проведення табору здійснюються відповідно до наказу Мінмолодьспорту.