Прес-центр22 грудня 2017, 09:12

Основні пріоритети на 2018 рік визначені у Програмі соціально – економічного та культурного розвитку Кремінського району.

На черговій сесії районної ради, яка відбулась 21 грудня затверджено Програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2018 рік, а також Програму розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва в Кремінському районі на 2018-2019 роки.
Як відзначила на сесії доповідач – начальник відділу управління економіки РДА Юліана Борщук - Програма СоцЕко розроблено відповідно до діючих законодавчих та нормативно-правових актів на основі оцінки тенденцій економічного і соціального розвитку району у 2017 році та аналізу наявних проблем.
Програма містить перелік районних цільових програм та інвестиційних проектів, реалізація яких передбачається у наступному році. Фінансування її заходів буде здійснюватися за рахунок коштів державного, обласного та місцевих бюджетів, у т.ч. шляхом реалізації регіональних цільових програм, державного бюджету, інвестиційних та приватних ресурсів. 
Основними пріоритетами розвитку району в 2018 році мають бути: ремонт доріг, енергозбереження, охоплення дітей дошкільною освітою, удосконалення надання медичних послуг, створення нових робочих місць за рахунок суб’єктів малого та середнього бізнесу, збільшення середньої заробітної плати, надання соціальної допомоги малозахищеним верствам населення. Крім того, район планує взяти участь у конкурсних відборах проектів для фінансування за рахунок коштів ДФРР та мікропроектах розвитку територій за кошти обласного бюджету та інше.
В свою чергу Програма розвитку та підтримки малого і середнього підприємництва у Кремінському районі на 2018-2019 роки розроблена на виконання Закону України “Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні”, Програми соціально-економічного розвитку Кремінського району, Стратегії сталого розвитку Луганської області на період до 2020 року та Стратегії розвитку Кремінського району на 2018-2020.
Розроблені заходи програми визначені за чотирма напрямами: впорядкування нормативного регулювання підприємницької діяльності, фінансово-кредитна та інвестиційна підтримка, ресурсне та інформаційне забезпечення, подальше формування інфраструктури підтримки підприємництва, а також удосконалення системи надання адміністративних послуг. 
Зокрема, реалізація першого напрямку передбачає дотримання вимог законодавства в сфері державної регуляторної політики під час прийняття регуляторних актів, взаємодію місцевих органів влади і бізнесу району з метою вирішення актуальних питань у сфері підприємництва під час прийняття регуляторних актів, громадські обговорення регуляторних актів.
Ресурсне та інформаційне забезпечення, подальше формування інфраструктури підтримки підприємництва передбачає інформаційно - консультаційну допомогу суб’єктам підприємницької діяльності з різних питань, в т.ч. в разі законодавчих змін, формування позитивного іміджу підприємництва та підтримка молодіжних підприємницьких ініціатив та формування системи підготовки кадрів суб’єктів малого і середнього підприємництва через активну співпрацю з районним центром зайнятості населення.