Прес-центр17 вересня 2018, 12:09

Освітній простір Кремінської школи-гімназії представлено на Сколівщині.

Наразі Кремінською школою – гімназією реалізовано проект освітніх обмінів між Львівською та Луганською областями в рамках програми «Змінимо країну разом!» 
#Змінимо_країну_разом. 
Проект «Формуємо творчу національно свідому особистість засобами театральної педагогіки в інноваційному освітньому просторі» був виписаний спільно із партнерами - НВК «Середня загальноосвітня школа-ліцей" с. Козьови при Львівському національному університеті імені І.Франка Сколівської районної ради. 
Побувши протягом минулого тижня на Заході нашої держави, кремінські гімназисти та педагоги представили свої надбання в галузі театральної педагогіки, національно-патріотичного виховання, досвід волонтерської діяльності та проведення акцій лідерів самоврядування учнівської країни СХІД у рамках STREAM-навчання. 
У такий спосіб освітній десант, до якого потрапили учні різних вікових категорій - учасники театральної студії «КЛАС» під керівництвом Лідії Щолок, педагоги-координатори, сформували на теренах Львівщини позитивний імідж рідного закладу освіти, а також Кремінщини і Луганщини. 
Під час свого перебування на Заході, креміняни двічі давали виставу театральної студії за п’єсою Ганни Гайворонської «Війна в божому виноградинку». Чи то аудиторія була дуже вдячною, чи то виступ наших аматорів був надзвичайно вдалим (скоріш за все, те й інше), але протягом усієї вистави байдужих у залі не було, а в очах багатьох стояли сльози. 
Насичена програма включала і організацію яскравого (важко підібрати інше слово) дозвілля. 
Так, у подарунок від голови Сколівської районної ради Миколи Романишина гімназисти та педагоги відвідали гірськолижний комплекс «Захар Беркут», де піднялися канатною дорогою на гору Зворець, а потім Вежу Ведмежу, де пройшли екстремальним маршрутом на свіжому повітрі в мотузковому парку й отримали сертифікати. Особливо вражаючим став багатометровий спуск на підвісному роліку, після якого «екстрималів» зустрічали бурхливими оплесками. Після лазанки креміняни насолодилися справжнім козацьким кулешем і відвідали криївку УПА.
Вражень надзвичайно багато, серед яких особливе місце займають емоції від дня, який пройшов під гаслом «Я так люблю Львів, що бракує мі слів».
Повернувшись додому, гімназисти та вчителі, висловлюють щиру вдячність закладу-партнеру під керівництвом Оксани Клепуц і Сколівській районній раді – за забезпечення всіх умов для максимально комфортного, змістовного та яскравого перебування наших дітей на львівській землі, а також обласній та районній владі – за ініціацію і послідовне сприяння реалізації освітніх обмінів між двома областями.