Прес-центр11 лютого 2020, 10:02

Педагоги Кремінщини отримали навчально – методичні посібники щодо застосування нового Українського правопису.

Нагадаємо, що з червня минулого року почав діяти оновлений Український правопис. Саме від цього моменту відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 4373 від 22.05.2019 рекомендовано застосовувати норми й правила нової, п’ятої редакції Правопису в діловодстві, освіті, видавничій справі, сфері телебачення й радіомовлення та інших царинах суспільного життя.
Нова редакція повернула до життя деякі особливості правопису 1928 року, які є частиною української орфографічної традиції та поновлення яких має наукове підґрунтя.
За кошти державного бюджету видано навчально - методичний посібник «Методика реалізації Українського правопису в новій редакції у закладах загальної середньої освіти», який на початку лютого отримали й педагоги Кремінщини. Сьогодні освітяни мають змогу опрацювати найсуттєвіші зміни нової редакції, а вже з 2024 року їх знання обов’язково знадобляться й нашим випускникам при складанні державної підсумкової атестації з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання.
До речі, цьогоріч ЗНО складатимуть за старими правилами