Прес-центр5 жовтня 2017, 15:10

Періодичність здійснення заходів державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання має залежати від ступеня ризику, до якого ця діяльність віднесена.

Спеціалістами відділу підприємництва і торгівлі Кремінської райдержадміністрації проведено роботу з міською, селищною, сільськими радами та архівним відділом адміністрації стосовно виконання Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (далі - Закон).
Це пов’язане із змінами до Закону, внесеними з 1 січня 2017 року. Відповідно до них органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік суб’єктів господарювання, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) в плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня, що передує плановому, забезпечують внесення відомостей про таких суб’єктів господарювання до інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю) для автоматичного виявлення нею суб’єктів господарювання, які підлягають комплексним плановим заходам державного нагляду. 
До 1 грудня року, що передує плановому, органи державного нагляду (контролю) затверджують річні плани. На сьогодні органи державного нагляду (контролю) Кремінського району формують відповідні переліки, які будуть подані до Луганської облдержадміністрації та до Державної регуляторної служби України.
Спеціалістами райдержадміністрації було наголошено на те, що формуючи перелік, слід врахувати вимоги абзацу 11 частини другої статті 5 Закону. Ними встановлена періодичність здійснення відповідним органом планового заходу державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання в залежності від ступеня ризику, до якого ця діяльність віднесена.
З остаточними затвердженими плановими заходами державного нагляду (контролю) на 2018 рік суб’єкти господарювання зможуть ознайомитися на сайті Державної регуляторної служби (http://www.drs.gov.ua) в підрозділі «Плани перевірок», розділ «Державний нагляд».