Прес-центр2 cічня 2020, 14:01

Первинна медична допомога наближається до населення не на словах, а на ділі.

2 січня у двох віддалених мікрорайонах міста – по провулку Медовому та площі Парковій, відкрились дві лікарські амбулаторії загальної практики - сімейної медицини.
Будівництво цих амбулаторій було розпочато за Програмою Президента України «Доступна медицина» ще у 2018 році. Орієнтовна вартість цих проектів, що фінансувались за рахунок субвенції з державного бюджету для розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості, склала понад 13 млн. грн., з яких майже 900 тис. грн. – це співфінансування з районного бюджету.
На урочистому відкритті медичних закладів були присутні жителі мікрорайонів та медики. Привітати із цією подією кремінян прийшли і представники влади – в. о. голови райдержадміністрації Володимир Позняк, голова районної ради Володимир Прокопенко, міський голова Юрій Прокопенко, заступник районної ради Борис Руденко, а також начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС в Луганській області Андрій Павлов. Вони бажали присутнім менше хворіти, а якщо вже прийшлось звернутись за медичною допомогою, то отримували її вчасно та на високому рівні.
Як зауважив генеральний директор центру первинної медико-санітарної допомоги Володимир Андрійчук, амбулаторії оснащені сучасним медичним обладнанням, прилеглі до амбулаторій території облаштовані ігровими майданчиками для дітей, парковими зонами, за кожним медичним закладом закріплено сучасне авто «Рено Дастер». Типовими проектами будівництва передбачені кабінети лікарів, маніпуляційні, кабінети для щеплень, кімнати для персоналу. Будівлі оснащені необхідними засобами доступності для маломобільних груп населення. Медичну допомогу (невідкладну, паліативну, діагностичне обстеження, профілактичні щеплення, виписку рецептів та довідок) будуть надавати сімейні лікарі, педіатри, медичні сестри та допоміжний персонал.
У лікарській амбулаторії в районі «першої шахти» медичну допомогу будуть отримувати 2763 мешканця, а у медичному закладі, що на площі Парковій – 2248.