Прес-центр11 лютого 2021, 15:02

Підбиті підсумки роботи підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області у 2020 році і визначені основні завдання на поточний рік

Підбиті підсумки роботи підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області у 2020 році і визначені основні завдання на поточний рік.

Голова Кремінської РДА Олег Клименчуков онлайн взяв участь у зборах  керівного складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Протягом заходу під керівництвом першого заступника  голови обласної державної адміністрації Олексія Смирнова, були підбиті підсумки роботи у 2020 році і визначені основні завдання на поточний рік.

За інформацією директора Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони облдержадміністрації Олександра Чалого, протягом року на Луганщині виникли три надзвичайні ситуації державного рівня та три об’єктового. Найбільш масштабні  з них – це дві пожежі, що сталися в лісових масивах в липні та вересні-жовтні, через що у значній мірі постраждав житлових сектор, а також надзвичайна ситуація, пов’язана із розповсюдженням коронавірусної інфекції.

Одним із пріоритетних завдань залишається проведення гуманітарного розмінування. Піротехніками обстежено 1086 га, вилучено понад 35 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Серед пріоритетів на 2021 рік визначено те, що в умовах адміністративно-територіальної реформи в  районах необхідно створити територіальні  формування  та спеціалізовані  служби  цивільного захисту. Термін -  до ІІІ кварталу 2021 року.

За 2020 рік було проведено 25 засідань Кремінської районної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Стан та рівень апаратури оповіщення в основному забезпечує своєчасне доведення сигналів оповіщення до керівного складу цивільного захисту та населення м. Кремінна   про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.  У  Кремінній знаходиться п’ять електросирен у робочому  стані.  

У Кремінському районі на обліку знаходиться 32 захисних споруди  цивільного захисту, з яких пройшли технічну інвентаризацію 24.  

В рамках цільової програми розвитку цивільного захисту Кремінського району на 2018-2021 роки з районного бюджету на поповнення матеріального резерву у 2020 році було виділено 751 585 грн., які пішли на придбання портативних і автомобільних  радіостанцій,  електрогенераторів, мотопомп, пожежних  рукавів  тощо.

У підсумку проведення зборів річну діяльність територіальної підсистеми цивільного захисту регіону визнано задовільною.