Прес-центр4 липня 2018, 08:07

Підбито підсумки роботи щодо виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які вчиняють правопорушення у сфері торгівлі та благоустрою за І півріччя

З початку року членами робочої групи з числа райдержадміністрації, Кремінської міської ради, міжрайонного Управління Держпродспоживслужби в Кремінському районі та Кремінського ВП ГУНП у Луганській області  проводились рейди направлені на впорядкування місць здійснення торговельної діяльності в місті Кремінна, в т. ч. на ринках,  а також вживались заходи, спрямовані на ліквідацію місць стихійної торгівлі. Всього з початку року  проведено 20 рейдів.

         Під час проведення рейдів виявлено 65 правопорушень державних  стандартів, норм і правил  у сфері благоустрою населених пунктів, порушень  правил торгівлі на ринках та виявлено факти торгівлі з рук у невстановлених місцях. Так, виявлено факти невпорядкованої торгівлі, торгівлі із землі та з рук  продовольчими товарами, що  є порушенням діючого законодавства в сфері торговельного обслуговування населення.

         З порушниками було проведено  роз’яснювальну роботу  щодо недопущення здійснення  торгівлі в неустановлених місцях, про заборону продажу на ринках продовольчих товарів  невідомого походження без документів, що підтверджують їх якість та походження, а також без відповідного торговельного та холодильного обладнання, санітарного одягу, інформаційних табличок тощо.  Зазначених осіб було попереджено про персональну адміністративну відповідальність в разі виявлення повторних фактів порушень  під час продажу продовольчої групи товарів в неустановлених місцях.

         Посадовими  особами відповідних служб було складено 60  протоколів про адміністративні  порушення, в т.ч. за ст. 152 КУпАП (Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів) – 10 протоколів, за ст. 159 КУпАП (Порушення правил торгівлі на ринках) – 44 протоколи, за ст. 160 КУпАП (Торгівля з рук у невстановлених місцях) – 6 протоколів.  Загальна сума накладених штрафів за І півріччя поточного року склала 4,216 тис. грн. 

Райдержадміністрація вкотре закликає мешканців району  здійснювати  роздрібний продаж  надлишків власної  сільськогосподарської продукції виключно у встановлених та обладнаних для цього місцях із дотримання правил торговельного обслуговування населення, а споживачів - до придбання продовольчих товарів в торговельних об’єктах, в яких створені всі умови для  безпечного продажу  продовольчої групи товарів.