Прес-центр30 cічня 2018, 16:01

Підготовку до паводків, пропуску льодоходу та повені розглянули на комісії ТЕБ та НС

30 січня у райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Наталі Чехути пройшло засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядалось питання підготовки до паводків, пропуску льодоходу та повені в 2018 році на території району.
Практично кожного року навесні внаслідок швидкого танення снігу, скиду великої кількості накопиченої води з водосховищ, а також сильних атмосферних опадів на території області виникає паводок. Аналіз паводків попередніх років свідчить про те, що існує ймовірність підняття рівня води на річках Сіверського Дінця.
З метою попередження надзвичайних ситуацій, прийняття термінових заходів щодо своєчасного усунення наслідків затоплення, попередження руйнування будівель, мостів, кладок, забезпечення задовільної роботи інженерних мереж та комунікацій, засобів зв'язку, організації евакуації людей та сільських тварин з місць можливого затоплення, комісія затвердила план дій райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування та підприємств, організацій, установ.
Окрім цього, на засіданні розглянули заходи щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов та впровадження автоматизованих системи раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення на території району.