Прес-центр10 травня 2018, 11:05

Підлітки, що вчинили правопорушення, потребують додаткової уваги.

На виконання заходів Комплексної програми профілактики та боротьби зі злочинністю у Кремінському районі на 2018-2021 роки, з метою підвищення ефективності профілактичного впливу на них, соціальної адаптації підлітків, що вчинили правопорушення або схильних до правопорушень, 4 травня 2018 року у приміщенні  Кремінського РВ з питань пробації спільно зі спеціалістами служби у справах дітей Кремінської райдержадміністрації та співпрацівниками Кремінського ВП ГУ Національної поліції в Луганській області був проведений профілактичний захід.  

На нього було запрошено 5 неповнолітніх особ, які були притягнуті до кримінальної відповідальності. З кожним із них було проведено індивідуальні бесіди.

Службою у справах дітей було порушено питання посилення спільного контролю та надання методичної і практичної допомоги сім’ям, у яких виховуються такі діти.

Співробітниками  відділу поліції  було озвучено проблему порушення дисципліни  у навчальних закладах неповнолітніми, схильними до вчинення правпорушень, і запропоновано механізм  сприяння повернення дітей до навчального процесу.

Також учасниками наради було обговорені питання щодо фактів жорстокого  ставлення до дітей, методи захисту дитини від усіх форм фізичного, сексуального економічного та психологічного насильства, образ, недбалого й жорстокого поводження з нею тощо.