Прес-центр12 грудня 2019, 14:12

Підсумки роботи у сфері цивільного захисту розглянуто на колегії райдержадміністрації.

12 грудня в. о. голови райдержадміністрації Володимир Позняк провів засідання колегії, в ході якого було розглянуто декілька питань, у тому числі, підсумки роботи у сфері цивільного захисту Кремінського району.
Заслухавши інформацію, підготовлену райадміністрацією по цьому питанню, член колегії Андрій ПАВЛОВ - начальник Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській - області відзначив, що завдяки дієвій підтримці райдержадміністрації та районної ради рятувальники району мають змогу виконувати поставлені завдання в повному обсязі, що неоднарозаво було вдзначено на обласному рівні. Серед наявних проблем – розташування району. Щоб доїхати з Кремінної на виклик на Макеївський та Михайлівський «кути» потрібен значний час, який в ході ліквідації надзвичайних ситуацій – на вагу золота. Тому й потрібні добровільні пожежні дружини. Робота в данному напрямку проводиться, принципової згоди досягнуто з головами Невської та Михайлівської сільських рад.
Як відомо, 4 грудня в Одесі сталась трагедія – внаслідок пожежі у коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу загинули і постраждали люди. У зв’язку із цим в. о. голови РДА поставив запитання щодо заходів, які вживаються задля недопущення подібної ситуації у районі.
Андрій Павлов доповів, що з 6 грудня в освітніх закладах міста Кремінна та Кремінському районі розпочаті відпрацювання - створюється умовна пожежа з подальшою евакуацією учнів і персоналу із залученням рятувальників 21 – ї державної пожежно-рятувальної частини та фахівців Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС. Всього заплановано провести відпрацювання у 27 - ми загальноосвітніх, професійно - технічних та вищих навчальних закладах Кремінщини.
Результати кожного з тренувальних заходів фахівці ДСНС розглядають з персоналом та керівниками закладів на підсумкових нарадах, під час яких визначаються основні недоліки та надаються відповідні рекомендації.
Володимир Позняк висловив пропозицію провести обстеження всіх місць масового перебування людей, що є надзвичайно важливим у переддень новорічних і різдвяних свят.