Прес-центр5 червня 2019, 15:06

Підведені підсумки проведення екологічної районної акції.

З метою забезпечення утримання територій населених пунктів у належному стані, головою Кремінської райдержадміністрації були видані розпорядження «Про проведення на території Кремінського району у квітні-травні 2019 року щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою». 
Акція «За чисте довкілля» тривала на протязі квітня - травня і охопила 38 населених пунктів. Міським, селищним та сільськими виконавчими комітетами були прийняті відповідні рішення про закріплення за підприємствами, установами та організаціями, незалежно від їх підпорядкування та форми власності, прилеглих територій для забезпечення їх чистоти і порядку.
Райдержадміністрацією узагальнено кількісні показники проведення акції. Отже, в ході щорічної весняної толоки виконані наступні заходи: приведено у належний стан 162,5 тис. м2 прибудинкових територій, 6 парків, 10 скверів, 13 спортивних, 41 дитячий та 13 спортивних майданчиків, ліквідовано 39 стихійних сміттєзвалища, з яких - у межах смуг вулиць та доріг населених пунктів - 10, на прибудинкових територіях – 7, на пустирях в межах населених пунктів – 22, обсяг зібраних побутових відходів – 1,35 тис. м3. Крім того, здійснено зачистку зелених зон, місць масового відпочинку громадян, прибережних смуг від побутового та іншого сміття на площі 2,18 тис. м2, приведено у належний санітарний стан території 45 кладовищ, 28 братських могил та 15 місць почесних поховань, прибрано та 931,6 тис. м2 доріг та 265,3 тис. м2 тротуарів, висаджено 902 дерев та 346 кущів, 0,34 тис. м2 квітників.
Активну участь у благоустрою взяли навчальні заклади району. Ними проведено прибирання територій біля навчальних закладів, братських могил, зелених зон. Упорядковано дитячі та спортивні майданчики, побілено дерева та бордюри, висаджено квіти та кущі.
За приблизними підрахунками, в акції «За чисте довкілля» взяли участь близько 4,5 тис. осіб.