Прес-центр11 травня 2018, 12:05

Підведені підсумки районної акції з упорядкування об’єктів культурної спадщини

З метою впорядкування меморіалів, пам’ятників, військових поховань загиблих у Другій світовій війні, головою  райдержадміністрації раніше було підписано розпорядження «Про проведення  районного місячника з упорядкування об’єктів культурної спадщини».

За інформацією відділу культури РДА, наразі в районі налічується 34 братських могили та одиночних поховань, 33 пам’ятники та пам’ятних знаки.

За підсумками проведення місячника можна констатувати, що всі вищезазначені об’єкти знаходяться у належному стані – упорядковано прилеглу територію, проведені косметичні ремонти, біля більшості з них розбиті квітники та висаджені дерева.

Необхідні роботи були проведені за координації органів місцевого самоврядування, а також працівниками організацій чи установ, які закріплені за благоустроєм пам’ятників чи могил рішеннями виконкомів відповідних рад.

Зокрема, два роки тому біля пам’ятника загиблим солдатам  по вулиці  Лиманській було встановлено Хрест єдності в рамках духовної місії «Галичина – Донбас!». Територію біля знаку та пам’ятника закріпили за релігійною громадою УГКЦ. Саме вони в переддень відзначення  Дня пам’яті і примирення провели косметичний ремонт пам’ятника та прибрали прилеглу місцину.

8 і 9 травня  в усіх територіальних  громадах  пройшли урочисті заходи  з покладанням квітів, гірлянд Слави до пам’ятників, братських могил та військових поховань загиблих часів Другої світової війни.

Те, що кожне із цих святих для нас місць, знаходиться в належному вигляді, є проявом нашої шани  до легендарного покоління.