Прес-центр3 жовтня 2017, 13:10

Питання підготовки енергосистеми області розглянуто на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС

Сьогодні, 3 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Питання, винесене на розгляд комісії, – стан підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2017/2018 року енергетичної системи області.

Так, у доповіді директора Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації Сергія Шелеста та співдоповіді директора Департаменту житлово-комунального господарства Віталія Сурая було наголошено на неналежному стані підготовки до зими розподільчих електричних мереж, які знаходяться на балансі ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

З погіршенням погодних умов у районах та містах області відбуваються автоматичні відключення підстанцій, що зумовлено неналежним обслуговуванням та невиконанням поточних ремонтів на об’єктах енергетики.

Така ситуація зумовлена критичним фінансово-економічним станом ТОВ «ЛЕО», що не дозволяє забезпечити господарську діяльність та належну роботу підприємства. На рахунки ТОВ «ЛЕО» накладено арешт та застосовано штрафні санкції НКРЕКП (4,5 млн грн щодобових утримань), накопичена заборгованість за спожиту електроенергію. Внаслідок цього на підприємстві запроваджено триденний робочий тиждень, відсутні матеріали для виконання ремонтних робіт, паливно-мастильні матеріали для виїзду на ліквідацію аварійних ситуацій.

За результатами засідання комісії з цього питання, ухвалено рішення ініціювати проведення виїзного засідання Кабінету Міністрів України у Сєвєродонецьку. Керівникам міст та районів області доручено вжити заходів щодо забезпечення об’єктів життєзабезпечення та соціально важливих об’єктів резервними джерелами електроенергії та пальними матеріалами для їх роботи.