Прес-центр14 лютого 2018, 09:02

Платники м. Рубіжне та Кремінщини у січні сплатили до зведеного бюджету 20,4 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб

Платники податків м. Рубіжне та Кремінського району, за січень поточного року, сплатили до зведеного бюджету 20,4 млн грн. податку на доходи фізичних осіб. Сума сплаченого податку на 3,4 млн грн. перевищує показники аналогічного періоду 2017 року. Податок на доходи фізичних осіб традиційно є лідером у наповненні зведеного бюджету  та складає 29 відсотки від загальних надходжень.

Відповідно місцеві бюджети отримали  15,3 млн грн., що залежить від розміру заробітної плати офіційно працевлаштованих працівників. Окрім того, 5,1  млн грн.  податку на доходи фізичних осіб  спрямовано до державної казни.

Як зазначив в.о. начальника  Рубіжанської ОДПІ ГУ ДФС у Луганській області  Андрій Забровський: «В легалізації заробітної плати мають бути зацікавлені не лише фахівці фіскальної служби краю чи представники влади, а й всі мешканці територіальних громад. Адже детінізація праці сприяє ефективному розвитку бізнесу та здоровій конкуренції. Оскільки розмір фінансового забезпечення соціально-економічних програм на місцевому рівні знаходиться в прямій залежності від розміру надходжень цього податку».