Прес-центр8 липня 2019, 12:07

Плекайте традиції, бо в них – пам'ять народу!

Як відомо, день Івана Купала завжди вважався магічним і присвячувався божеству родючості на ім'я Купало. Це найцікавіша та найзагадковіша подія літнього сезону. Як кажуть легенди, в день, коли весняний Ярило уступає своє місце літньому Купала, відбуваються різноманітні магічні явища і настає час містики. За народними переказами саме у купальську ніч на коротку мить розквітає папороть. А той, хто знайде її квітку, буде щасливим.
Ось і на Кремінщині є добра традиція – збиратись на березі річки Красна у купальську ніч. Цей рік не став виключенням. Бажаючих подивитись на святкування було чимало. 
Цьогоріч до святкування приєднались гості зі Львівщини - представники культури Радехівського району, що перебувають у районі в рамках обласного проекту «Змінимо країну разом!». 
Урочисто відкрили захід голова райдержадміністрації Наталя Чехута та голова районної ради Володимир Прокопенко.
Люди змогли помилуватись виступами творчих колективів районного будинку культури, прийняти участь у різноманітних конкурсах, відпочити від буденних турбот та повеселитись.
Родзинкою свята став виступ дитячого кінного клубу. Усі присутні отримали незабутні враження. 
Окрім цього, кожен бажаючий мав можливість скуштувати смачного шашлику й смаколиків та придбати вироби з дерева та лози.
Кульмінацією свята стало розпалення вогнища, яке зібрало навколо себе всіх присутніх. 
Так і відбулося чудове, гармонійне та напрочуд веселе свято Івана Купала.