Прес-центр22 жовтня 2020, 11:10

Пленер «Олівець Івана Франка» поєднав учнів мистецьких шкіл Дрогобича та Кремінної

Пленер «Олівець Івана Франка» поєднав учнів мистецьких шкіл Дрогобича та Кремінної.

У серпні поточного року Кремінська районна дитяча художня школа  разом із Дрогобицькою дитячою художньою школою Львівської області стали переможцями у конкурсі проектів Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».  Щорічно конкурс проводиться  з  метою культурних обмінів між закладами Львівської і Луганської областей.

На жаль, через карантинні обмеження участь у спільному мистецькому пленері «Олівець Івана Франка», який мав би відбутись очно, стала для його  учасників дистанційною.

Пленер протягом вересня 2020 року проходив паралельно у двох містах (Дрогобич та Кремінна), під час якого вихованці художніх шкіл малювали свої міста.

Діти отримали всі необхідні для виконання мистецьких композицій художні матеріали.

Пленер завершився обміном творчих робіт, створених під час проекту, а виставки робіт були проведені у мистецьких школах на початку жовтня 2020 року.

У такий спосіб дрогобичани мали можливість пізнати історію, культуру, архітектуру та особливості міста Кремінна, в свою чергу, мешканці Кремінної відчули історичну та культурну велич Дрогобича.