Прес-центр7 квітня 2020, 15:04

Пожежно-рятувальні підрозділи Кремінського району з 4 квітня здійснили 8 виїздів на гасіння пожеж від сухої рослинності

Пожежно-рятувальні підрозділи Кремінського району з 4 квітня здійснили 8 виїздів на гасіння пожеж від сухої рослинності.

Легковажне ставлення, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками. 

Лише за минулу добу (06.04.2020р.) маємо 787 випадки загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах по всій країні! Вогонь пройшов 924,93 гектари.

Пожежно-рятувальні підрозділи Кремінського району з 4 квітня здійснили 8 виїздів на гасіння пожеж від сухої рослинності, загальною площею 39 730 кв. м.  

Так, 6 квітня о 14:16 годині до Служби порятунку від мешканців села Красноріченське надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території вулиці Заводська, яка швидко розповсюджувалася по сухій рослинності та створювала загрозу будівлям житлового сектору. До гасіння пожежі було залучено 7 одиниць пожежно-рятувальної техніки підрозділів ДСНС та 33 осіб особового складу, 1 одиниця спеціальної техніки підрозділу Збройних сил України та 3 осіб особового складу, 1 автоцистерна добровільного пожежного формування ТОВ “Красноріченське” та 2 осіб особового складу. Пожежею охоплено 20 000 м2 території, внаслідок пожежі знищено 1 споруду, пошкоджено 3 господарські споруди житлового сектору.

Шановні громадяни! Будьте максимально відповідальними у пожежонебезпечний період, коли суха рослинність спалахує від найменшої іскри та пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху. Служба порятунку закликає вас не випалювати сухостій, минулорічне листя та сміття.

КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ:

створювати смітники та спалювати відходи;
розводити багаття у лісі та лісопосадках;
палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
спалювати стерню та рослинні залишки на сільськогосподарських полях;
дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Шановні громадяни! Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки збереже від трагічних наслідків та матеріальних збитків.

 

За інформацією Кремінського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області.