Прес-центр20 лютого 2018, 14:02

Представники райдержадміністрації побували із робочим візитом у Новоград-Волинському

В рамках Програми розвитку ООН з відновлення та розбудови миру в лютому місяці відбувся робочий візит представників громад Донецької та Луганської областей у Житомирську область, в якому взяли участь і представники Кремінської райдержадміністрації. Темою цього стаді-туру стала  «Фіскальна децентралізація на місцях та залучення додаткових джерел ресурсів».

Під час візиту членами делегації було відвідано м. Новоград-Волинський, м. Житомир, Баранівську ОТГ, м. Коростень. Зустрічі проводились за участю органів місцевого самоврядування Житомирщини, керівників місцевих підприємств та громадських організацій.

Метою візиту було підвищення обізнаності спеціалістів щодо порядку формування дохідної та видаткової частини бюджету, економічного розвитку територій та пошуку додаткових джерел для фінансування капітальних видатків.

Під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування м. Новоград-Волинський учасники поїздки ознайомились з заходами, які вживає місцева влада для залучення інвесторів на територію міста. Делегації було представлено об’єкти, на яких здійснено реновацію за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги та презентацію діяльності громадської організації «Батьківська рада ЗОШ № 5», її участь у реалізації проектів.

Баранівським міським головою Анатолієм Душком було представлено здобутки та досягнення молодої та самодостатньої Баранівської громади. Використовуючи усі можливості, надані державою, вони створюють середовище соціального благополуччя для своїх жителів, розвивають сучасну інфраструктуру, залучаючи кошти інвесторів та грантодавців, забезпечують високий культурний і духовний розвиток населення за рахунок ефективного й дієвого управління своїми ресурсами.

Під час візиту до Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування відбулась вступна тренінг-сесія «Міжбюджетні відносини з об’єднаними територіальними громадами. Яка процедура формування бюджетів після об’єднання? Залучення додаткових джерел ресурсів». Учасники делегації були ознайомлені з проблемними питаннями при створенні об’єднаних громад та рейтингом громад у розрізі по областям.

Під час візиту до Коростенської міської ради для учасників стаді-туру були презентовані проекти муніципального розвитку міста Коростеня: розвиток інфраструктури туризму та культури, відновлення культурних об’єктів, створення індустріального парку «Коростень»  як нового механізму економічного зростання міста; організовані екскурсії на ПрАТ «Коростенський завод МДФ», військово-історичний об’єкт «Скеля», парком «Древлянський».

Обмін досвідом під час цього стаді-туру дав кращє розуміння економічного стану та індивідуальних особливостей розвитку населених пунктів у складі об’єднаних громад та  населених пунктів, що планують об’єднатися.

 

За інформацією управління економічного розвитку і торгівлі.