Прес-центр18 листопада 2019, 14:11

Представники району взяли участь в обласній конференції громадських рад.

За участі керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая днями в Сєвєродонецьку пройшла обласна конференція громадських рад. В її роботі взяли участь представники громадських рад при ОДА, РДА, міських радах, а також представники органів влади та місцевого самоврядування, що відповідальні за напрямок роботи – комунікація з громадськістю. Зокрема, від Кремінського району на форумі були присутні голова громадської ради при райдержадміністрації Тетяна Коткіна та завідувач сектору інформаційно – аналітичної роботи апарату РДА Ірина Драньова.
Очільник області розповів громадськості про своє бачення стратегічних напрямків розвитку області. Мова йде про покращення дорожньої логістики, необхідність модернізації об’єктів вугледобувної галузі, а також забезпечення енергетичної безпеки регіону. Також Сергій Гайдай вважає тісну комунікацію з населенням, відкритість влади – необхідною умовою для ефективного процесу управління.
В ході роботи конференції представники Департаменту комунікацій обласної державної адміністрації розповіли про новели у формуванні та діяльності громадських рад, обумовлені змінами до постанови КМУ від 24.04.2019 № 996, та про роботу веб - сервісу «Електронні консультації» на сайті облдержадміністрації.
Голова громадської ради при ОДА Сергій Тихоновський та виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Луганської області, експерт з питань децентралізації Ігор Агібалов розповіли про впровадження децентралізації у регіоні та роль громадськості у цьому процесі, а також порушили питання щодо концепції проєкту змін до Конституції України в частині децентралізації.
Вкотре досвідом запровадження бюджету громадської участі, як безумовно ефективними механізмом участі громадян у розподілі фінансових ресурсів громади, поділились представники Сєвєродонецьої міської ради.
На конференції були обговорені й інші питання у сфері розвитку громадянського суспільства.